Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Lenni vagy nem lenni? Kié ez a kérdés?

0

Máthé Miki. MEKDSz-es körökben is szeretett, ismert és elismert figura, aktív diákkörös múlttal, ma hasonlóan aktív szeniori elkötelezettséggel − egyébként, csak hogy a mondat végére hagyjuk a szuperlatívuszokat: mikrobiológus főorvos a Szent János Kórházban, a biztonsagosszex.hu egyik doktora, és most az Origo után a Postit!-nak adott rövid interjút. A téma: abortusz.

abortion„Az abortusz:  egy konfliktushelyzet emberöléssel való megoldása.
Teljesen sokkolt ez a felismerés 13 éves koromban, amikor szembesített vele egy védőnő, aki saját maga árvaházban nőtt fel. Később szintén egy hölgy, az osztályfőnöknőm erősített meg az emberi élet iránti mély tiszteletben. (Mindezt egy teljesen világi gimiben, ő maga már nagymama volt, és nem is volt igazán  vallásos… De az abortusztól irtózott.)

Keresztényként rádöbbentem azonban arra is, hogy az emberi élet másként is szent: maga Isten lett emberré Jézusban, és a fogantatástól a halálig végigküzdött egy valódi emberi életet!
Az előadás a  Közgáz Diákkörön  adta magát, hiszen 10 évig abba a közösségbe jártam.
Egy hosszabb előadás keretein belül kitértem volna még arra, hogy a férfiaknak is fáj a társuk abortusza, egy saját fiú csoporttársam vallott erről nekem egyszer könnyes szemmel… Nemcsak ezt a témát kell még ilyenkor érinteni, hanem óhatatlanul szóba jön még az irgalom érintése, ami meggyógyítja az összetört szíveket és életeket.”

Gianna Jessen. Mond valamit számodra ez a név? Ha nem, akkor itt a lehetőség meghallgatnod az abortusztúlélő bizonyságtételét, tapasztalatait.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?