Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mindenki másképp csinálja

0

Énekes dicsőítés, Biblia-tanulmányozás, közös imádság. „Hogy vagy?”-kör, tematikus kalandozások. Meghívott előadó, fórumbeszélgetés. — Annyi formája van egy diákkörös alkalomnak. Az ELTE tanító- és óvóképzősei együtt fújhatnák az LGT-vel: „Van, akit meghívnak és akit behívnak” – a diákkörbe pizzát sütni, vagy épp egy ananászos csokifondüre. Hmmm…

ELTE_TÓK_pizzatársaság

– Lizivel azt vettük észre – meséli Teó, az egyik vezető -, hogy nincs annyira igény arra, hogy minden héten legyen diákkör, ezért inkább kéthetente vagy havonta szervezünk valami közös tevékenységet, benne egy beszélgetéssel. Ezen a héten pl. a kapcsolatokról, barátságról volt szó, és az alkalom végén név szerint imádkoztunk azokért a barátainkért, akiket nagyon szívesen látnánk a közösségben. Ezáltal közelebb is hozzuk őket magunkhoz. Meg ez vice versa működik: a diákkörben beszélünk a barátainkról, a barátainknak meg a diákkörről.

– És egyszer majd csak megjelennek – teszem hozzá.

– Igen, mert olyan alkalmakat szervezünk, amire bármikor elhívhatjuk a csoporttársainkat, amik egyáltalán nem olyan „iskolaszagú” rendezvények – múltkor pl. a MEKDSz-irodában sütöttünk pizzát, most meg a Wessiben fondüztünk. A cél egyelőre az, hogy megerősítsük a diákkör alapmagját, hogy aztán erős, összetartó közösségben fordulhassunk a nem hívők felé.ELTE_TÓK_pizzasütöde

– És mindezt egy félév alatt? – kérdezem.

– Neeem, ez nyilván egy hosszú kifutású dolog, aminek pusztán annyi a lényege, hogy együtt legyünk a nem hívő barátainkkal, és vezessük őket az úton, ami mindenkinek másmilyen, így értelemszerűen mindenki máshol tart épp rajta. És én hiszem, hogy Isten fogja használni ezt a missziós szándékot.

Ha nem túl profán hasonlat, hadd jegyezzem meg: erről a „másmilyenségről” az Anna and the Barbies Mindenki másképpen egyforma c. száma jutott eszembe, cím szempontjából legalábbis – abban a tekintetben mindannyian egyformák vagyunk, hogy Isten a Vele való szeretetközösségre teremtett bennünket. Hogy ehhez hogyan jutunk el, s ebben hogyan növekedünk – ez az, amit mindenki másképp csinál, de amit legfőképp az Úr szervez nagyon kreatívan és leleményesen.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?