Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Az elveszett ereklyék fosztogatói

0

A népszerű sorozatnak, ha címe nem is, tematikája biztosan illene a SOTE Egészség- és Általános Orvostudományi Karainak diákköröseire. Közös piknikezésük alkalmával ugyanis akadt jó néhány dolog, ami, mint a tékozló fiú, „elveszett és megtaláltatott” (Lk 15, 24).

Már maga az alkalom is egy régi hagyomány újjáélesztése volt:

– Ábrám Borókától érkezett a felkérés, hogy szervezhetnénk egy eü-orvosis találkozót – mondja Radeleczki Sanyi az orvosiról. – Ők most nagyon szépen felhozták magukat, egy félév alatt máris 7 embert sikerült keríteniük a karról! [Az ETK renenszánszáról egy korábbi cikkünkben olvashatsz.] Nagyon szerencsés a dolog, mert mindkét diákkör ugyanakkor tartja az alkalmait, csütörtök este.

piknik-bicikli

Következő alkalommal egy ilyennel tessék begurulni 🙂

Így elvesztek az időpont-egyeztetéssel járó plusz körök, nem kellett doodle-táblázatokkal bíbelődni.

– Tapasztalatcsere szempontjából is épülést jelentett ez az alkalom, és megerősítő volt azt hallani, hogy nem is vagyunk olyan kevesen, mint hittem – hallom Borókától. – Hogy semmiféleképpen ne maradjon el a piknik, volt egy „A” meg egy „B” terv; a verőfényes napsütésre való tekintettel az „A” mint Orczy-kert valósult meg. Amikor megérkeztünk, láttuk, hogy elkélne egy napernyő, így viccesen megjegyeztük: azért jöttünk kicsit később, mert rendeltünk egyet : )

kaylees-parasol

Végül is, ha bepörgeted, és sokáig nézed, lassacskán csak eltűnik…

A napernyő azonban útközben elveszett, vagy talán soha nem is volt meg? Boróka mindenesetre azt mondja, hogy kép gyanánt egy hiányzó napernyőt mellékeljek, mert ők bizony üres kézzel érkeztek. De csak napernyő tekintetében – sütiről, gofriról, gyümölcsről közösen gondoskodtak.

– Többen mondták, hogy „hát, sajnos, hamarabb el kell mennem”. Aztán a végén valahogy mindenki ottragadt – folytatja Boróka.

Úgy tűnik, az általános félév végi fáradtság mellett az alternatív programoknak is nyomuk veszett.

– Beszélgettünk arról, ki mi szeretne lenni, milyen a magyar egészségügy helyzete, aztán dicsibe fulladt a vége – teszi hozzá Sanyi.

– Nem is tudtam, hogy Kamilla tud gitározni! – így Boróka.

Sanyi egy konkrét imameghallgatást is említ. Eszter bérletét hiába keresték, kutatták, az bizony eltűnt. Facebookos nyomozás, posztolás, utánajárás vette kezdetét, amit még Sydney Fox is megirigyelne – amikor is másnap telefonáltak, hogy az elveszett ereklye előkerült, és jogos tulajdonosát várja a Természettudományi Múzeum portáján.

A következő félévben a jókedv fosztogatása folytatódhat az Uránia-Vas utca környékén, Boróka szavaival élve „a mi felségterületünkön”.


A kiemelt kép forrása egy tökéletes piknikről szóló hallgatóbarát oldal.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?