Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Füves dicsi

0

Mindig tanul az ember valami újat. Például azt, hogy Antigua egy kis közép-amerikai szigetország, ami az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál fekszik. És hogy itt is van diákkör.

Az UCCF Antigua diákjai évente megrendezik a Worship on the Lawn [Istentisztelet a gyepen alias „füves” dicsőítés] elnevezésű rendezvényüket az állami egyetem területén. Tánc, dicsőítés, bizonyságtétel és egy rövid üzenet. Az ottani vezető, Sarah Van Kelly szerint ez egyrészt lehetőség arra, hogy elérjék az egyetemistákat, másrészt hogy a diákkörösök felvállalhassák Istenbe vetett hitüket.

20150423 Antigua Worship set of 3

A mi drága jó Penny Vindenünk (aki sok, általunk lefordított nemzetközi IFES-es hír szerzője) megkérte Sarah-t, hogy gyűjtse össze a diákok véleményét az eseményről. Íme, vágatlanul.

Miért annyira jó lehetőség ez arra, hogy elérjetek másokat?

  • Mert így megmutathatjuk az embereknek, hogy Isten aktív és nem unalmas.
  • Felkelti a diákok figyelmét és kíváncsiságát, ezáltal teremtve lehetőséget arra, hogy eljöjjenek a diákkörbe, ahol aztán még többet hallhatnak Istenről.
  • A kampusz közepén van, ahonnan mindenki jól láthatja és hallhatja, ahogyan dicsőítjük az Urat.

20150423 Antigua Worhsip group photo

Mit tanultál ebből a tapasztalatból?

  • Azt, hogy mennyire fontos az evangélium hirdetése, beszélni másoknak Krisztusról. Bátornak lenni. Teljes szívvel dicsőíteni.
  • Hogy ne szégyelljem Istent mások előtt, az egyetemen sem, hanem szenvedéllyel tudjam képviselni.
  • Hogy engedjük Istent cselekedni. Ez nem rólam és a teljesítményemről szól, hanem arról, hogy Isten szolgál rajtam keresztül az ő akarata szerint.
  • Megtanultam, hogy Isten ura minden helyzetnek, akármi is történik. Sok minden nem úgy alakult, ahogy elterveztük aznapra, de Isten megmutatta, hogy ő hatalmasabb, mint az összes problémánk. Sőt, ezeket a problémákat használta fel arra, hogy megdicsőítse önmagát.

Sikerült kapcsolatba kerülni a diákokkal?

  • Igen, páran el is jöttek a diákkörünkbe a következő héten.
  • Még néhány nem keresztény is odajött hozzám, akik azt mondták, hogy a Worship on the Lawn egy igazi áldás volt.

„Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt” – mondja Jézus (Mt 10,32). Jól van, Antigua, csak így tovább! Amíg ti lent a földön egyetemista társaitok előtt Istent dicsőítettétek, Jézus elmesélte az Atyának, mi folyik odalent.

Ti is megláthatjátok – elolvasva az eredeti bejegyzést, vagy akár egy korábbi videó megtekintésével:

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?