Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Karácsonyi akciósorozat Egerben

2

Akciófilm és még véletlenül sem science-fiction, ami mint műfaj, legjobban passzol az egri Eszterházy Károly Főiskola diákköréhez. Széll Kitti szaloncukorosztó akciójáról tavaly is jelent már meg cikk a Postit!-vásznon. Most itt az alkalom, hogy megismerkedjetek az ‘extended version’-nel, azaz az idei bővített változattal, ami Jézus szülinapi partyját is magában foglalja.

meghívók_KittivelMeglepetés születésnapi bulira invitálta hallgatótársait az egri diákkörvezető: „Miért te? Mert Te fontos vagy az ünnepeltnek! Nagyon. Ő már várja a találkozást!” – olvasható a meghívó levelek kezdő soraiban. Néhány részletinfó után pedig a – pedagógus ötletgazdára valló – instrukciók: „Ha úgy döntesz, eljössz, őrizd meg a borítékot és levelet, nehogy elfelejtsd az infókat. Ha úgy döntesz, nem jössz el, kérlek, add a borítékot levelestül oda egy számodra szimpatikus embernek, hátha neki van kedve egyet ünnepelni! Ha kérdezi, »Mi ez?«, mondd: »Téged is várnak, részletek a levélben!«”

kariplakát másolataHát, én elmentem 🙂 És nemcsak jómagam, hanem Kittin és rajtam kívül még 8 ember heveredett az egri fősuli kényelmes kanapéira. Volt, akit a továbbadott üzenet indított arra, hogy részt vegyen az „ünnepi lakomán”, és akadtak olyanok is, akiket a formás muffinok, a klasszik pogácsák, ropikazlak vonzottak az alkalomra. [Hmmm, emberek, most, hogy ezt írom… egészen összefutott a nyál a számban. Nagyon finomak voltak!]

eger_city_bibleKitti „keresztény tabuval” indít, amiben Jézus vagyok-mondásai tűnnek elő János evangéliumából – így derül fény az ünnepelt kilétére. Majd hosszas beszélgetés veszi kezdetét, körünkben ugyanis rajtunk kívül csak egy keresztény üldögél, míg a party záróakkordjaként megjelenik a porcukros tetejű óriáskuglóf és a szépen csomagolt ajándék Bibliák.

ven_bagoly_kulturkocsmaIlletve nem is, záróakkordként talán inkább a Vén Bagolyt, a közkedvelt kultúrkocsmát említeném, ahol a hivatalos zárás után a többség számára talán valamennyivel otthonosabb terepen folytathattuk még páran a vitázást.

És ez nem minden! Kitti az egész decembert a Krisztus-várásra és a „Legyünk már végre »tudott dolog« a fősulin!”-projektre fordította. A szülinapi bulit követő héten szaloncukrot cetlizett-masnizott az egyik diákkörössel, múlt szerdán pedig ki is osztották az édességeket az EKF apraja-nagyjának. Ezt követi az új évben a diákkör hivatalos bejegyeztetése, amihez talán nem a sok formás muffinon és karácsonyi kuglófon keresztül vezet majd az út, de azért bizakodunk 🙂

Kérünk Benneteket, imádkozzatok a születésnapozó srácokért, egyrészt hálával, mert rengeteg (helyes) ismeretük van a Bibliáról, Jézusról, rendszeres olvasók, másrészt pedig kéréssel, hogy személyes meggyőződésükké formálódjék a tudásuk. És azért is, hogy viszontláthassuk őket a diákkörben 🙂

EKF_karacsony

Facebook kommentek

komment

2 hozzászólás

  1. Csabi

    A Psalmus Hungaricus után szabadon: „Csak sírok-rívok nagy nyavalyámban, levelező tagozatos mivoltomban”. Kár, hogy levelezősként kimaradok az efféle élményekből, már kezdtem azt érezni, hogy a „B épület alján soha nem süt be a nap”.

    Válasz
    • Rab Fanni

      Ebben a félévben hétfőnként gyűlik össze az egri diákkör. Hátha egy nappal meg tudod hosszabbítani a hétvégét 😀

      Válasz

So, what do you think ?