Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

„Az a szép, fényes éjszaka”

0

Valahogy hiányzott a nyugalom és az olyan sokat emlegetett „adventi készület” belőlem. A közelgő vizsgák képe teljesen elnyomta egyetemista lelkemben valaki másnak a képét, aki szintén közeledett – mindez így volt egészen múlt szerdáig.

Gyorsan átnéztem másnapra még egyszer a tételeket, és lecsattogtam az alagsorba, a Biblia-körös karácsonyra. Itt egyszer csak azon vettem észre magam, hogy sikerült egészen megnyugodnom belül. És nemcsak azért, mert a forró tea és a chips, a csokik feltöltötték a gyomromat, hanem mert a felolvasott novella, a kiscsoportos igeolvasás és az éneklés feltöltötték a lelki gyomromat is.

Ahogy Szabó Magda Az a szép, fényes éjszaka c. novellájában az újszülött Megváltó előtt egyre szűkül a világ, úgy növekedett bennünk akkor a várakozás és az együttlét öröme – még akkor is, ha alig fértünk el a zsúfolt kis teremben. Azt hiszem, nem csak tárgyi, kézzelfogható ajándékokat kaptunk egymástól ez alkalommal. Ő adja meg, hogy ez a megfoghatatlan közösségérzet, amit átéltünk, megmaradjon nekünk karácsonyig és azután is!

ECBK_kar2015_2


Az Eötvös collegiumi Bibliakör, alias EC BK „barlangászós” csapatának karácsonyához Horváth Janka tollán keresztül vezetett az út. Hála érte! És jó olvasgatást Jézus földi létre ébredéséről 🙂

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?