Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Égessünk keresztényt!

0

„Bocs, attól, hogy a McDonald’s-ba jársz, még nem leszel hamburger” – hiszitek vagy sem, ez a mondat a személyes Isten-kapcsolat témájában hangzott el Szalai András szájából múlt szerdán, az ELTE BGGyK diákkörének Grill a Christian, azaz Égessünk keresztényt! alkalmán.

ELTE_Barczi_GrillAChristian„Minden kérdésre megtalálom a választ a Bibliában?”, „Az imádság valóban nem csak egyoldalú kommunikáció?”, „Hogyan kell ma értelmezni az ébredést?” – ilyen és még ehhez hasonló kérdésekkel „tűzték nyársra” Szalai Andrást, az Apológia Kutatóközpont vezetőjét kritikus keresztények, szkeptikusok, érdeklődők a bárczisok Grill a Christian-estjén. A műfaj lényege (bővebben: Roger Carswell könyvében), hogy tabuk nélkül (Nincs semmi ciki!) kérdezz egy hívőtől, amit csak szeretnél.

Csörög a csipsz, sziszeg a kóla, és itt aztán tényleg kérdeztek. Aki hangot adott a kérdőjeleinek, nem is maradt válasz nélkül. A már idézett „aranymondáson” túl, az Istennel való személyes kapcsolat témájában pl. ezt is hallhattuk: „Gyakorlatilag együtt élek valakivel, aki feltétel nélkül elfogad, de nem is hagy meg olyannak, amilyen vagyok”, valamint „Az, hogy Krisztus bűnhődött helyettem, önmagában azt bizonyítja, hogy Isten hamarabb fordul maga ellen, mint ellenünk.

Grill_A_Christian_plakatS hogy mi mindent igényel egy ilyen rendezvény megszervezése?

  • Egy szuper ötletelő gárdát: a diákkört, akik háromhetente szeretnének vendéget hívni az egyetemre
  • Szolgálat- és tettrekész diákkörvezetőket, akiknek egyike ráadásul egy gyülibe is jár az előadóval, megspórolván ezzel a hivatalos ímélezős köröket 🙂
  • Egy kulcsos szekrényt az épületben, ami minden diákszervezetnek kijár (és kancsót, teát, vízforralót rejt)
  • Egy öcsöt, aki egy óra alatt összedobja a figyelemfelkeltő plakátokat
  • Néhány lépcsőfordulót és liftajtót, amikre mindezeket kiragasztgatják.

DE! Kedves Mind, kik ezt most olvassátok, és azt gondoljátok: „Ó, Istenem, de mi van, ha nekem húgom van és ráadásul még lift sincsen az egyetemen?!” – csak azt tudom mondani: „Semmi felől ne aggódjatok…” No de, viccen kívül, bizony munkás dolog egy ilyen, de nem lehetetlen! Ha van ötletetek, bátran lássatok hozzá, vágjatok bele, ne a hátráltató tényezőket soroljátok! „Én magam is meg vagyok győződve, testvéreim, hogy teljesek vagytok minden jósággal, bővölködtök minden ismeretben, és képesek vagytok egymást is tanítani.” /Róm15,14/ Hajrá! 🙂

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?