Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Egy mindenkiért – mindenki Egyért

0

Az IFES egyik különlegessége, hogy keresztény diákokat kapcsol össze a világ összes tájáról. A mi drága Pennynk – akinek annyi külföldi diákköri történetet köszönhet a Postit! – saját bevallása szerint nagyon megörült, amikor a ZVEŠ Slovenia hírlevelét megkapta, hiszen community managerként pont azon dolgozik, hogy határokon átívelő kapcsolatok épüljenek az IFES-en belül. Mert Krisztus kultúrákon és országokon túlmutató munkáját semmi sem tudja megakadályozni.

Zvesh 3

December elején Boštjan és Nejc Ausztráliába utaztak, hogy részt vegyenek az AFES országos képzésén. Nagy hatást tett rájuk az ausztrál diákok érettsége és a folyamatos bátorítás, amit ottlétük alatt kaptak. Nejc így fogalmazott: „Még sosem voltam ilyen hihetetlenül jó konferencián. Nagyon ösztönző volt, bátorságot öntött belém az evangélium és a diákok között végzett munka jövője kapcsán.” Boštjant, aki ZVEŠ-munkatárs, különösen a kiscsoportokban alkalmazott Biblia-tanulmányozási megközelítés kötötte le. És persze annak is örült, hogy Sydneyben meglátogathatott egy olyan családot, akik a korábbi Jugoszláviából jöttek, és megoszthatta velük az evangéliumot.

Januárban a teljes ZVEŠ-csapat Lengyelországba ment, hogy részt vegyen az IFES észak-közép-európai konzultációján [→ itt mi is jelen voltunk! – a szerk.], ahol 10 európai ország 50 munkatársa prezentálta munkáját, szükségeit és jövőbeni terveit. A csapat szerint az ilyenfajta találkozások és élmények nélkül a munkájuk sokkal nehezebb és csüggesztőbb lenne.

Összegeznénk az eddigi történetet, kiemelve a nemzetiségek neveit, hiszen most éppen az IFES nemzetköziségét szeretnénk hangsúlyozni. A szlovén ZVEŠ-diákmozgalom megjárta Ausztráliát, majd pár hétre rá Lengyelországba ment, hogy más észak-közép-európai IFES-esekkel találkozzanak. És akkor még egyetlenegy csavar.

UPS-Uncover_03Lydia, IFES InterAction-munkatárs [a MEKDSZ is szeretne InterAction-teamet, ha van külföldi ismerősötök, aki szívesen szolgálna Magyarországon, hirdessétek a lehetőségét! – szintén a szerk.], jelenleg a ZVEŠ-nél szolgál, egyébként walesi. (Bizony, Isten kegyelme oda is elért.) „Jó ehhez az IFES-es nagy családhoz tartozni. Olyan fontos, hogy megosszuk más országokkal azt, amit mi megtanultunk. Gyakran az embereknek nem kell más, mint gyakorlati példa arra, hogy mit jelent Krisztust követni és tanúságtevője lenni az egyetemen.”

A ZVEŠ már együttműködésre is lépett Lydia otthoni diákmozgalmával. A UCCF „Uncover John”, keresőknek szóló kreatív Biblia-tanulmányozó füzetét szeretné lefordíttatni és kiadatni a ZVEŠ, ehhez keresnek most támogatást. Imádkozzatok ezért a projektért, és azért, hogy minél több munkatárs és diák lépjen kapcsolatba egymással, hogy együtt, közösen még felkészültebben tudják megszólítani az egyetemeket Isten dicsőségére. És az is imatéma még, hogy a csütörtöki ljubljanai kastélypikniknek legyenek gyümölcsei! Hajrá, magyarok, fogjunk össze imában! 🙂

Az egység erejéről ezen a linken eredeti nyelven olvashatsz, a kiemelt kép forrását pedig itt találod.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?