Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Do you speak English?

20161020_compa_intervarsity

Október 21. – IFES-imanap. Diákok, munkatársak és IFES-szimpatizánsok gyűlnek össze világszerte, hogy együtt ünnepeljék azt, amit Isten tesz az iskolákban, egyetemeken, és imában emeljék fel az IFES-család imakéréseit. Az idei téma a „Szeresd felebarátodat” volt, így ebben a cikkben két olyan szomszédos ország diákmozgalmáról lesz szó, akik félretették nemzeteik ügyes-bajos történelmét, és Krisztusban összejöttek, hogy egymást szeressék és szolgálják. A két diákmozgalom: a Compa Mexico és az InterVarsity/USA.

2016 elején a két mozgalom 18 diákkal és munkatárssal összeült, hogy megtervezzenek egy szolgálati projektet Querétaro város egyik egyetemén (Universidad Autónoma de Querétaro). Végül egy intenzív angol nyelvkurzus ötletével rukkoltak elő. Nem volt ugyan könnyű helyet találni – úgy látszik, nemcsak Krisztus egyetemes, hanem a problémák is –, de a helyi HÖK, látva a projekt relevanciáját, szerzett egyet.

Nehéz volt továbbá az is, hogy Isten kissé felülírta a terveiket, de végül megérte engedni a 48-ból, mert a végeredmény 25 diák volt, akik részt vettek a kurzuson, és hallhattak az igaz Istenről, aki életeket formál át. Az órák utáni közös étkezések segítettek abban, hogy a résztvevőkkel elmélyüljön a kapcsolat, barátságok alakuljanak ki. A diákok kaptak is az alkalmon, hiszen szívesen beszélgettek tovább olyan témákról, mint a barátság és a siker bibliai szemszögből.

Monicát, az egyik helyi munkatársat lenyűgözte az eredmény. „A legnagyobb dolog számomra az volt, hogy láthattam Istent munkálkodni: a COMPA és InterVarsity közösen demonstrálta a szolgálatot, alázatot, szeretetet és barátságot. Isten bátorította a projektben szolgáló diákokat, hogy elkötelezettebbé váljanak a misszió iránt. A résztvevő diákok is nagyon élvezték a dolgot, és kérdezték, hogy megismételjük-e, mert szívesen ajánlanák az ismerőseiknek.”

Ashanti, az ottani egyetem egyik kiscsoportvezetője úgy érezte, mintha szolgáló létére mégis ő maga lenne az, aki tanul a kurzus során. „A három hét során az angoltanulás másodlagossá vált a szeretet, szolgálat és önmagam megosztása mellett. Áldott, kihívó és motiváló volt ez az egész, melynek során megtanultam, hogyan szerethetem diáktársaimat egyszerű, őszinte és önzetlen módon. Ebben a félévben alapítottunk egy kiscsoportot a suliban, és leghőbb vágyam, hogy apró szeretet-cselekedetekkel közelebb hozzam az embereket Krisztushoz, mint ahogy az InterVarsity-sek csinálták az angol kurzussal.”


Ez a cikk fordítás. Olvasd az eredetit az IFES blogján!

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?