Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Villámcsődület és evangélium

0

Idén úgy döntöttünk, a kiruccanást egybekötjük egy kis flashmobbal, a Rend Collective My Lighthouse c. számára előadott tánccal. Két órája volt a csapatnak a gyakorlásra…

uesi_india

Az UESI India Bizottsági Tagok Felkészítő Tábora (Committee Members Training Camp) komoly dolog. Két hétig az alapvető bibliai igazságokról és az UESI alapértékeiről és céljairól tanulunk. A rengeteg bátorítás, hogy hirdessük az igét, vezessünk dicsőítést és drámacsoportot, csapatjátékokat és, igen, még az ételkiszolgálás és az asztalok eltakarítása is mind-mind ahhoz vezetnek, hogy növekedjünk érettségben. A tábor végére a résztvevők egy újfajta örömet tapasztalnak meg a szolgálattal kapcsolatban, ráadásul gyakran életre szóló kötelékek alakulnak ki a munkatársak és diákok között.

Egy nap azonban a pihenésé, ami egy közös pikniket jelent a közeli, turisták által kedvelt kirándulóhelyre. Idén augusztusban azonban úgy döntöttünk, a kiruccanást egybekötjük egy kis flashmobbal (ami a magyar Wikipédia szerint villámcsődület), egy keresztény zenére [a Rend Collective My Lighthouse c. számára – a szerk.] előadott tánccal. Két órája volt a csapatnak a gyakorlásra…

Szerettünk volna valamit az emberek kezébe adni a produkció után, ám mivel nem készültünk nyomtatott anyaggal, úgy döntöttünk, kézzel írjuk meg őket. Voltak, akik az igeversekért és az üzenetekért voltak felelősek, mások tamilra fordítottak (தமிழ் – ennek a területnek a regionális nyelve), megint mások vagdostak vagy színeztek. A végeredmény: öt különböző traktátus, eltérő igeversekkel, egy-egy mély kérdéssel, amik segítenek abban, hogy saját életükre alkalmazzák az üzenetet. Még egy ímélcímet is készítettünk erre a célra, amit ráírtunk a brosúrákra, hogy többet megtudjon, aki szeretne velünk kapcsolatba lépni.

A pikniknapon két, turisták által sűrűn látogatott helyszínen – egy hegyen és egy botanikus kertben – zajlott a performansz. Amint elkezdtük, mindenki ámulva tekintett ránk, és végig éljenzett. A tánc végén kiosztottuk az összes brosúrát, sőt, volt, akinek már nem jutott. Az evangélium megosztásának egy különleges módja volt ez, amit a körülállók meleg fogadtatásban részesítettek. Mintegy ráadásként, az utolsó előadás után néhány érdeklődővel együtt énekeltünk. Aki nem hiszi, járjon utána:

Indiai diáktársunk még néhány tippet is megoszt arra az esetre, ha valakik szeretnék kipróbálni a flasmobot:

  • Válasszatok egy turisták által kedvelt helyet, mert itt egyrészt sokan vannak, másrészt valószínűleg nem sietnek, hiszen pihenni jöttek. (Ez például egy jó hely a budapestiek számára.)
  • Tánc, kóruséneklés vagy egy egyszerű, koreografált ének előadása is elég lehet arra, hogy az embereket kíváncsivá tegye.
  • Adjatok a végén valamilyen elgondolkodtató traktátust az embereknek.
  • Készüljetek rá, gyakoroljatok, és imádságos szívvel adjátok elő.

Kaushik Nagarajan eredeti beszámolóját itt találod. A kiemelt kép erről az oldalról származik. És ha már lighthouse, emlékeztek erre még a múlt századból?

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?