Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Európai misszió: megfogyva bár, de törve nem

0

„Félelem és kétség uralkodott a helyi csapaton.” „Általános csalódottság tapasztalható az ortodox egyházzal szemben, az evangéliumi keresztényekre pedig úgy tekintenek, mint valami nyugati import termékre.” „Próbáltuk megszervezni a vitát az egyetemen, de nem örültek nekünk.” „A diákok felé való szolgálat nem létezhet a hatóságok tudta nélkül, tőlük viszont a legtöbben meglehetősen félnek. Ez nem ok nélküli, hiszen a titkosszolgálat meglátogatta összejöveteleinket, és nagy valószínűséggel bepoloskázták a szobát, ahol voltunk.”

A FEUER segítségével szervezett IFES missziós események pontosan azért vannak, hogy az ilyen felmerülő problémákban segítséget és bátorítást nyújtsanak, különösen a kicsi vagy küszködő diákmozgalmaknak. Még olvasni is csoda, hogy milyen eredmények születtek az ilyen együttműködésekből! Lássunk néhány ilyen történetet.

novi_sad_mission_week

Albánia

A BSKSH öt missziós hetet szervezett négy különböző városban, és számos egyéb evangelizációs programot abban a nyolc városban, ahol a mozgalom jelen van. Ha csak az egyik várost vesszük alapul, 120 nem keresztény hallhatta az evangéliumot több alkalommal is, és 40 új diák látogatja a rendszeres alkalmakat.

Ausztria

Az ÖSM missziós hetén összesen 120 diák volt jelen, s általában fele-kétharmada nem volt vallásgyakorló. Christian Hofreiter osztrák evangélista, akivel a diákmozgalom együttműködött, a következőket írta: „Néha úgy éreztem, az egészet csak álmodom – ez tényleg megtörténik? Tényleg ilyen kiváltsággal szolgálhatok? Sok nyitott diákkal találkoztunk, remek beszélgetéseink voltak, tudtunk imádkozni emberekkel, emberekért. Volt, aki az egyik előadás után elkötelezte magát Krisztus mellett…”

Montenegro

Tekintve, hogy Montenegróban összesen körülbelül 200 evangéliumi keresztény van, a diákmozgalom is nagyon kicsi. 13 UCCF-es diák érkezett Nagy-Britanniából, hogy segítsék Michael Ots evangélista munkáját. Minden egyes este körülbelül 70 diákkal telt meg az előadóterem. Michael így ír erről: „Sokakat lenyűgözött az, hogy a Bibliának van bármiféle mondanivalója például a szexről és a szenvedésről. Közel 50-en jelezték a hét folyamán, hogy szeretnének még többet megtudni. Az egyik lány a következőket írta a kérdéscédulára: „Nincs kérdésem, csak azt szerettem volna mondani, hogy a ma este megváltoztatta az életem.”

Szerbia

A szerbek készítettek egy videót újvidéki élményükről.

Egy zárt ország Eurázsiában

Sok fontos dolog vágott egybe ahhoz, hogy a misszió elindulhasson ebben az országban. Egy egyházi vezető nemrég együtt evangelizált a  FEUER-rel. Két IFES-munkatárs a UCCF missziós hetein vett részt, hogy megtanulják, hogyan kell egy ilyet megszervezni. Végezetül egy keresztény kávéház-tulajdonos, nem is akármekkora kockázatot vállalva ezzel, megnyitotta kapuit ebédidőben zajló találkozóik számára. Az esti alkalmakat nyilvános helyen tartották, ahol az érdeklődők száma a hét végére 100-ra nőtt. Ebből 35-en jelezték, hogy szeretnének Biblia-tanulmányozásra jönni, és többen mondták, hogy imádságban rábízták magukat Krisztusra.


Íme, a cikk eredetije; továbbiakért irány az ifesworld.org!

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?