Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Most Ő cselekszik!

0

Megújulva kezdi a félévet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem budapesti kampuszának diákköre. A vezetők egy imalevelet küldtek a MEKDSZ-iroda ímélcímére, amit ezúton továbbítunk Nektek. Hordozzuk őket imáinkban! Hajrá, Zsófi és Panni!

Minden emberi kezet lefog, hadd tudja meg mindenki, hogy most Ő cselekszik! (Jób 37,7)

lead29-1024x576

Kedves Barátunk! 

Imakéréssel szeretnénk hozzád fordulni!

Az Úr a tavalyi év folyamán Radányi Pannival mind a kettőnk szívére helyezte, hogy nyissunk az egyetem felé az evangéliummal. Ezzel a szolgálattal kapcsolatban szeretnénk neked írni.

keepcalm_andhavetea_withjesusIsten hívásának engedelmeskedve idén szeptember elején elmentünk a Pázmány gólyatáborába, ahol a HÖK tagjainak és az elfáradt, átfagyott gólyáknak csináltunk teaházat. Itt, amellett, hogy a betérők megpihenhettek egy csésze forró tea vagy kávé mellett, ha volt kedvük, beszélgethettek velünk arról, hogy mit csinálunk, miért vagyunk ott, kik vagyunk. Nagyon sok érdekes tapasztalattal lettünk gazdagabbak, és emellett a Tatán töltött három nap alatt Pannival jobban megismertük egymást, tudtunk arról beszélgetni, hogy mi van a szívünkön, mit szeretnénk a Pázmányon. Imádkoztunk, hogy Isten vegye ki a terveink közül azokat, amik nem tőle vannak és mutassa meg, hogy merre menjünk. Valóságos csapatépítő volt a számunkra!

Már korábban rácsodálkoztunk, hogy Isten úgy formálja mind a kettőnk szívét, hogy ugyanazokkal a vágyakkal és célokkal kezdjünk neki az egyetemi szolgálatnak. Ezek a vágyaink a következők:

– Amennyire lehet, minden hónapban szeretnénk szervezni egy előadást az egyetemen, amire olyan előadókat keresünk, akik különböző érdekes témák keretein belül tudnak beszélni hitükről, Istennel való kapcsolatukról, és célunk, hogy minden ilyen előadáson elhangozzon az evangélium is. 

– Ezenkívül szeretnénk, bár egy kicsit megkésve, de sosem túl későn, túlélőcsomagot osztani, ami abban segítene nagyon sokat, hogy közeledjünk a többiek felé. 

– Továbbá a Gedeon Társaságtól kaptunk háromszáz Szentírást, amiket egy teafilter társaságában karácsonyi ajándékként szeretnénk szétosztani az egyetemen. 

prayer3hands01bSzóval terveink, vágyaink bőven vannak a félévre, az ezek megvalósulásához szükséges első lépéseket is megtettük. Jelenleg minden kérvény, plusz egy komplett túlélőcsomag csücsül a dékáni hivatalban, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hogy imádkozzunk. Sajnos egyelőre termünk nincs, viszont mi itt vagyunk egymásnak, és Jézus is megígérte, hogy ott lesz, ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az ő nevében (Mt 18,20), és Isten, mintegy imaválaszként mellénk helyezett még egy lányt, akivel múlt hét csütörtökön már hármasban ültünk le imádkozni.

Ja, és amit majdnem elfelejtettünk, pedig talán a legfontosabb része a levélnek, hogy nagyon kézzelfoghatóan tapasztalhatjuk meg, hogy Isten hogyan válaszol az imáinkra. Két héttel ezelőtt azért imádkoztunk, hogy kapjunk választ arra a kérdésünkre, hogy van-e még túlélőcsomag, amit oszthatunk az egyetemen, és Isten gondoskodjon nekünk előadóról az első előadásunkhoz. Még aznap kaptunk választ a FÉK-től, hogy maradtak kiosztható csomagok, egy lány az egyetemről írt a Facebook-csoportunkba, hogy van egy barátnője, aki egy évet Angliában önkénteskedett, és szeretne az egyetemeken beszámolni az útjáról. Ráadásul Isten adott nekünk egy igét az Apostolok Cselekedetei 18. részéből is: Ne félj, hanem szólj és ne hallgass: mert én veled vagyok, és senki sem fog rád támadni és ártani neked, mert nekem sok népem van ebben a városban. Bár az igeszakasz folytatása egyelőre egy kicsit félelmetes, már most csodálatos látni, hogy hogyan cselekszik az ÚR! 

Szóval, csak kicsit visszautalva a fenti igeversre: bár az ÚR tényleg lekötözi a kezeinket és semmit sem tudunk tenni azon kívül, hogy imádkozunk, csak ismét megmutatja, mennyire igaza volt John Bunyannak, amikor ezt mondta: „Miután imádkoztál, tehetsz még többet, de addig nem tudsz többet tenni, amíg nem imádkoztál.”

Ezzel a hittel szeretnénk kérni, hogy ha Isten indít, imádkozz ezért a szolgálatért és a felsorolt dolgokért! Ha esetleg ismersz valakit, aki valamilyen érdekes témában szokott előadást tartani, kérlek, szólj nekünk, hogy megpróbáljuk elhívni az egyetemre. Jelenleg főleg katolikus előadókban gondolkozunk, az egyetem irányultsága miatt, de minden ötletre nyitottak vagyunk.

Szeretettel,

A BUSZ-diákkör

Radányi Panni és Gáspár Zsófi

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?