Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Légy tűz, mely lelkem mélyén ég

0

Ha kipattan és isteni, semmi meg nem állíthatja – egyszeriben lángra kap és lángba borít mindeneket, fénye pedig elárasztja az egész világot. Karácsony közeledtével a Szikra diákkör egyik vezetőjével, Hernádi Fruzsival beszélgettem.

szikradiakkor

A közösség gyújtópontja és lelkesítője, első éves konduktortanonc, hangszíne és személyisége hű a PAF (korábban MPANNI) diákkörének elnevezéséhez. Mondhatni tűzrőlpattant. Mint a Szikra.

– Szerdánként szoktunk összejönni a Pető koli klubszobájában, ami nagyon jó lehetőséget biztosít arra, hogy sok emberhez eljussunk. Például ahol tudjuk, hogy keresztények laknak, oda bekopogunk, meg hívjuk azokat is, akikkel a folyosón találkozunk. Nagyon Isten által van vezetve a diákkör, azt akarjuk, hogy Ő töltse be az egészet. Elvileg másfél órás lenne egy alkalom, de előfordult már, hogy éjszakai busszal mentem haza, és miután kértem Istent, hogy pótolja ki azt az időt, amit nem alvással töltöttem, másnap valaki azzal jött hozzám oda a suliban, hogy „Wooow! Úgy nézel ki, mint aki legalább 15 órát aludt!!”. Pedig épphogy csak 5-öt sikerült…

Kíváncsian hallgatom, mi mindennel telik egy-egy ilyen éjszakába nyúló beszélgetés.

„Van a diákkörben egy lány, aki mindig hoz magával csillagszórót.”

„Van a diákkörben egy lány, aki mindig hoz magával csillagszórót.”

– Megosztjuk egymással, hogy vagyunk, mesélünk a boldogságainkról, a bizonyságainkról és a problémáinkról, előfordult, hogy csak random elkezdtünk igéket mondani, ajándékozni egymásnak, hihetetlen megdöbbenések voltak… Evelin [Csöndes Evelin, a diákkör előző vezetője] még mindig jár, ő nagyon szépen énekel és gitározik, így van, amikor végig dicsőítünk.

A diákkör promóvideója is hasonló tematikáról árulkodik. De egy poszter is lehet igen megkapó, hiszen Fruzsit a nyár végi beiratkozás alkalmával ez vonzotta a közösségbe.

– Csak annyit láttam, hogy Szikra Petős Keresztény Diákkör meg Csöndes Evelin – rögtön ráírtam Facebookon, találkoztunk, aztán alig vártam már, hogy elmehessek az első összejövetelre.

A jövő félévet is hasonló izgatott várakozás övezi.

– Nátánnal [a diákkör másik vezetőjével – a szerk.] szervezünk egy diákkörök közi mozizást, dec. 23-án jön ki Mel Gibson új filmje, A fegyvertelen katona, ezt tökjó lenne az új évben megnézni! Aztán telerakni a diákkörös parafatáblánk dobozát igés kártyákkal – a múltkor tettem bele 8 darabot, és másnap már panaszkodott egy lány, hogy elfogyott… Nagyon nagy az éhség, szeretnénk, hogy minél több emberhez eljusson az Ige, meg hogy van Szikra. Egy ideje mindennap felírom a boldogságaimat, és szinte minden szerdán az az örömteli kérésem Isten felé, hogy hadd vigyek haza igazi szikrát a Szikrából!

Hadd kapjon e szikra lángra, és készítse elő a Világ Világosságának érkezését a körülöttünk élők szívébe! „Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” /Mt5,16/

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?