Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Akkora ajándék, hogy be sem fér a fa alá

0

A karácsony nemcsak a giccs legitimációjára jó alkalom, hanem arra is, hogy hathatós jelenlétünkkel hívjuk fel Krisztus jelenvalóságára a figyelmet az egyetemen. Ebből a célból több diákkör is hegyeket mozdított, beadandó-, zh- és vizsgaidőszak ide vagy oda.

keszthely_mezeskalacs_2Georgikon Keresztény Diákkör, PE, Keszthely. Az egész múlt hétfőn kezdődött. Épp nagy HÉV-vel tartok Szentendre felé, amikor megcsörren a mobilom. Király Nóri hangját hallom.

– Szia Fanni! Képzeld, épp kb. 300 darab mézeskalácsot csomagolunk a diákkörrel, fűztünk hozzá igés kártyát, és ezeket fogjuk osztogatni a héten. Meg most jelentkezünk a téli táborba, úgy néz ki, hogy 7-en el tudunk menni! És Veled mi újság amúgy? Várjál, kihangosítalak!

sketch-1482164536005

Kattints a képre, hogy jobban lásd!

mEKEdsz, EKE, Eger. Ugyaneznap este Széll Kitti ímélje vár:

„Képzeld, holnap lesz Egerben a szaloncukor-osztás (vagy már nem is tudom, hogy helyes :)). [egyébként egybeírva 😀 – a szerk.] Kb. 600-650 szaloncukor kerül kiosztásra az igés kísérőkártyákkal együtt. Az osztásban segít Brigi, Judit, Szilvi (jó az Úr, hogy küldött társakat!). Ez kb. 7,5-8 kg szaloncukrot jelent. Több épületbe (B, ÉK, F és a Leányka úti egész campus) több szaloncukor és kevesebb energia/fő, mi kellhet még?! 😉 Annyira hiszem, hogy Isten ott van és reggel, mikor hívom, annak ellenére, hogy már ott van, eljön velem. Kérlek, ha eszedbe jutok, jutunk, imádságban kísérj minket! Csatolok néked pár szupperszónikus képet!” Akkor hát beszéljenek ezek helyettem tovább, Kitti háladalával.

PPKE. A BUSZ-vezetők, Gáspár Zsófi és Radányi Panni két dolgot említenek:

– A Gedeon Társaságtól 300 darab Bibliát kaptunk karácsonyra, és az elmúlt 3 hónapot kb. ezek becsomagolásával töltöttük 😀 Az osztásnál azt tapasztaltuk, hogy az emberek először bizalmatlanok, de végül mégis kibújik a szög a zsákból, és kiderül, mennyire szeretnek kapni! Ezen kívül rendeztünk egy éneklős-ajándékosztogatós alkalmat a Sophianaeumban, ahol 21-22 fő jelent meg. Velük együtt 3-3 gyereknek sikerült ajándékot készíteni a Csak Egyet Szolgálat és a Világítani fogok romamissziós alapítvány számára.

Rövid bepillantást nyerhettek itt a kulisszák mögé.

ELTE EJC BibliaCör, Budapest. Húsvét előtt ráhangoló János passiójával, karácsony előtt adventi gyertyagyújtás – a Bibliakör él és virul a köztudatban. Kukri Márti így mesél:

turos-barackos-palacsinta-vaniliasodoval-3– Az első vasárnapról majdnem lecsúsztunk, de végül is négy alkalommal éjfél körülig ott maradtunk a társalgóban. Hála Andorért és a gitárjáért 🙂 Még az amerikai vendégek is bejöttek hallgatózni, a Kulturális Bizottság pedig felkért minket, hogy énekeljünk a colis karácsonyi műsorban! Az utolsó előtti vasárnapon meg palacsintázást hirdettünk össz-colis szinten. Flórával sütöttünk, a fiúk készítették a túrós tölteléket, a végére maradt a Spaβ. Átjáróház jellegű volt az egész, de ez nem baj, legalább tudják, hogy létezünk, működünk, és a közösségben is aktívan részt veszünk.


Egy-egy sztori egy-egy rövid evangélium. Írjatok, hívjatok minket bátran, ha örömmel osztanátok meg, hogyan vagytok ténylegesen jelen ott, ahol vagytok! „Buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma” (Zsid 3,13) – A Postit! szerkesztősége és a WordPress-manócskák nevében kívánom, hogy karácsonykor őszinte szeretettel lehessetek jelen lélekben családotok, barátaitok, szeretteitek körében! Az Úr áldása rajtatok! 🙂

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?