Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Hajrá, Kolumbia! Hajrá, magyarok!

0

A Mint csillagok a világban egy bizonyságtétel-sorozat arról, mit és hogyan cselekszik Isten a világban a diákok által. Annak ellenére, hogy mi, diákok keveset tudunk és keveset tapasztaltunk még, eszközök lehetünk Isten kezében ezen a földön.

looking-through-telescope

Mint csillagok…

Hadd osszuk meg a kolumbiai diákok történetét, amely 1999 októberére nyúlik vissza. A diákok más kolumbiaiak millióival együtt vonultak végig az utcákon „No mas!”, azaz „Elég az erőszakból!” kiáltásokkal. Ez év áprilisában eltérítették azt a gépet, melyen az IFES kolumbiai mozgalmának, az UCU-nak az egyik munkatársa, Grace Morillo utazott.

A főtitkár, Alvin Gonora asztalán Kolumbia térképe fekszik, pirossal jelölve azok a részek, melyeket a gerillák uralnak. Az egész térkép piros. Alvin azonban mégis arról beszél, hogy a nemzetük kezd felébredni. Az egyetemi diákmozgalomban egy olyan Istenről tesznek bizonyságot, aki a Békesség Fejedelme, és pontosan ezért szót emelnek a fegyverek és taposóaknák, a terrorizmus, a katonai bakancsok, és a gyerekek tankokba ültetése ellen. A bogotai Simon Bolivar Parkban megrendezett felvonulás végén Isten elé viszik népük bűneit, és kérik az Úr áldását, hogy az egyház kiállhasson Isten dicsőségéért és az egész nemzet javáért.

Egyszerű történet, de láthatjuk, hogy a diákok is tehetnek a nemzetükért. Nemrég ünnepeltük az 1848-49-es szabadságharcot, melynek szintén részesei voltak a diákok (lásd a márciusi ifjak). És nem ez az egyetlen eset a történelmünkben, mikor diákok vállaltak fontos szerepet a nemzetért. Krisztus követőiként sokféleképpen közbenjárhatunk a hazánkért: imádkozhatunk a politikusainkért (bizony, ez bibliai parancs), bibliakört alapíthatunk az egyetemünkön, beszélhetünk a társainknak Krisztusról, tisztán helyt állhatunk a munkahelyünkön, felszólalhatunk az elnyomás ellen, ha lelkiismeretünk noszogat, akkor akár tüntethetünk is, ahogy a kolumbiai keresztény egyetemisták is tették. A lényeg, hogy véssük az eszünkbe: Isten diákokat is használ a misszióban. És a misszió nem Afrikában kezdődik, hanem otthon.


A kiemelt kép innen származik.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?