Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Van élet a MEKDSZ-táborokon túl!

0

Szeretjük, amikor a MEKDSZ-diákkörök izgalmas, kreatív ötletekről, evangelizációs lehetőségekről, új tagokról, vagy épp az aktuális nehézségekről számolnak be az össznépi MEKDSZ-dzsemborik (a Téli Tábor és a Grund) alatt. Azonban miért ne oszthatnánk meg ezeket egymással az év több napján is?

Gyenes Zolival, a BME egyik diákkörvezetőjével beszélgettem a minap. Zoli elmondta, hogy a BME-diákkör életében a „diákkörközi” alkalmak fontos szerepet töltenek be, ugyanis – az eddigi abszolút pozitív visszajelzések alapján – félévről félévre állandó inspirációforrásul szolgálnak mindenki számára.

Két éve indult a kezdeményezés: félévente legyen legalább egy olyan diákkörös alkalom, melyre meghívnak más diákköröket is. Kezdetben az ELTE – BTK és az ELTE – ÁJK karának diákköreivel szerveztek közös alkalmat – hol az ELTE-n, hol a BME-n. Az előző félévtől pedig a KREta Kör (KRE-TFK), majd a Fúga Kör (LFZE) is csatlakozott a közös szeánszokhoz – a kontakt létrejöttéhez a tagok lelkesedése és a Téli Tábor szolgáltatta az alapot.

17155751_793209597512072_8853071487573965945_n

a BME, a Károli Tanítóképző és a Zeneakadémia diákkörei

Hogy miért fontosak és táplálóak még a közös alkalmak?

Zoli elmondása szerint felemelő érzés olyan diákkörbe járni, ahol az érdeklődés szinte teljesen egy irányba mutat – ők maguk mérnökök, de hasonló élmény lehet ez pedagógusok, zenészek, bölcsészek, orvosok számára is –, hiszen annyi közös tapasztalatban osztozhatunk. Azonban időnként még többet adhat egy találkozó, amikor pillanatképet kaphatunk valamely másik szakma iránt elkötelezett társunk életéről, szemléletéről. Rádöbbenhetünk arra, hogy azért milyen jó, hogy az élet nem egy „szakmai vacsora”! És milyen áldásos, ha a sokszínűségben nem az ellentétek, hanem a különbségekből fakadó lehetőségek, a termékenység hangsúlyozódik ki.

A feladatunk különbözik, de A Test egysége és funkciója közös érdek! És elsősorban nem a mi érdekünk… Hála az Úrnak!


Gyenes Zolival Simon Marci beszélgetett. Készült egy másik feljegyzés is az élők házából – érdekel?

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?