Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Hármasban se rossz

1

Drogó fia, Zsákos Frodó (50) végül Csavardi Samuval és Tuk Peregrinnel, ismertebb nevén Pippinnel indul Útnak a Végzet-katlan felé. A Postit! szövetsége is 3 tagot tömörít idén tavasztól. Rövid összefoglaló a készülő krónikából. A szerepeket még nem osztottuk el 🙂

  1. Marci_Nusifejezet. Óidő. Januárban hosszú út vezet Polyákföldre, az Észak-közép-európai IFES Fertály konferenciájára. Marcinak ehhez egyelőre semmi köze, ide egyik diákkörös társával, Nusival utazom; mint a hobbitok többsége, vígan diskurálva, történeteket mesélve, mígnem szó esik Postit!-krónikáinkról. „Nahát, ismerek valakit, aki szerintem szívesen vetné papírra e remek anekdotákat, vagy akár érdeklődne újak felől!” Egyet mondott, kettő lett belőle – a következő állomás.
  2. fejezet. „Nézd csak, Fanni, ő az, akiről beszéltem” – mondja nekem a Téli Össznépi Vigasságunk előtt Nusi a MEKDSZ-lakban. Ez volt az első találkozásom Marcival, aki semmiféleképpen nem lehet gyaplábú, mert róluk tudjuk, hogy nem nő szakálluk. Ekkor egyébként mindenféle mathomokat jött csak be pakolászni Kende-üregünkbe, azaz Mercédesznek jött segíteni mint logisztikus. Viszont a formális bemutat(koz)ás szempontjából fontos volt a látogatása.
  3. Rudifejezet. Középidő, Siófok, Ezüstparttanya. Marci sokat forgolódik a Tábori Üregben. Minden mozdulata nemes szolgálatkészségről, serénységről árulkodik. Egy ízben leülünk hármasban (harmadikunk Rudi), diskurálni arról, hogyan lépjünk színre mint immár új szövetségesek. Társaim között felismerni vélem az egy húrt, melyen pendülnek.
  4. fejezet. Színre lépés a Nagymezőn. Postit!-hirdetmény. Szövetségeseimet nemcsak a szakáll és az okuláré köti össze, hanem az is, hogy egyikük sem tagja a ​​Digitális Barátkozós Krónikáknak (ahogy én sem); de ettől függetlenül kiválóan értenek hobbit-nyelven, hiszen humorukkal a legtöbbek arcára finom mosolyt csaltak.
  5. Marcifejezet. Marci és a lembas. A megújult erőhöz egyetlen morzsa is elég. Mi sem bizonyítja jobban, hogy társunk az elképzelhető legnagyobb erővel vérteződött fel, mint az, hogy az egészet benyelte!
  6. fejezet. „Az Óidők elmúltak. Múlóban a Középidő is. Most kezdődnek az Újidők.” /Szarumán/
    Nagy Postit! Tanácskozásunk után a mai naptól fogva új időszámítás veszi kezdetét. Örök a derű. Rudi mint a Messzi Dombságon túli barátaink hírhozója és múltbéli históriák felelevenítője, Marci mint a közeli hobbit társadalmak történeteinek jegyzője válik századokon belül legendássá. Jómagam szintén ez utóbbiért, valamint minden cikkek összefésüléséért, emészthetővé tételéért felelek – azon reménységgel, hogy ez a jövőben nagyobb sikerrel jár, mint most, és nemcsak azok fogják élvezni, akik olvasták A Gyűrűk Urát. Elbereth Az Atya, a Fiú és a Szentlélek vegyen minket oltalmába!

hobbit hug

Facebook kommentek

komment

One Comment

So, what do you think ?