Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mert a tanítók is tanítványok

0

Bár már a 2015-ös év folyamán megindult a mozgolódás a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán (erről írt is a Postit!), az arculat kialakítása, a missziós elképzelések tisztázása idén februárban történt meg. Megalakult a KREta Kör! De csak ne olyan hevesen! Essen most néhány szó az első krétavonásokról…

A csapat „főkolomposa” Benedek Márti, aki először testvérei – Csilla és Zsolti – révén hallott a MEKDSZ-ről, majd téli táboros élményeitől vezérelve megszervezte a diákköri találkozókat. A vezetői feladatokat rajta kívül még Juhász Eszti és Bordás Ráhel vállalták. Hamar kialakult egy 5-6 fős mag, akik lelkesen találkoztak heti egy alkalommal. Még néhány lelkes tanító szakos hallgatóval kiegészülve azonban időnként 9-10-en is összegyűltek.

Pillanatkép az idei Téli Táborból. A KREta Kör épp a missziós hetükön ötletel.

Pillanatkép az idei Téli Táborból. A KREta Kör épp a missziós hetükön ötletel.

A minap Mártival beszélgettem a KREta Kör alkalmairól, témáiról, terveiről. A gördülékeny csapatmunka és a teendők megosztása érdekében mindenki vállal egy feladatkört, amivel az alkalomra készül:

  • áhítat – hogy a mozgalmas, zajos főiskolai környezetben helyet kapjon a csend és az Ige („Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek” Máté 11,28)
  • imaközösség – mert az Ige mellett fontos a közös iga is („Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.” Máté 11,30)
  • játék – mert „aki mást felüdít, maga is felüdül”! (Példabeszédek 11,5)
  • nasi – „mert fontos, hogy mindig legyen valami nasi!” (egyelőre még nem kapott igei alátámasztást)

A KREta Kör a csoport belső dinamikájának fejlesztésén túl igyekszik nyitni a hallgatók felé is – a következő őszi félévben missziós hetet, külső programokat: kirándulásokat, társasjátékozást, kávézást terveznek –, valamint fontosnak tartják a MEKDSZ diákkörök közti kapcsolatok ápolását – ennek szellemében másodszorra szerveztek közös diákköri szeánszot a BME– és a Fúga (LFZE-) diákkörrel.

17155751_793209597512072_8853071487573965945_n

Motiváltak, barátságosak, szorgalmasak és, ami a legfontosabb: elhivatottak! Áldást kívánunk a munkájukra!


A cikk szerzője Simon Marci, a Postit!-csapat legújabb tagja, aki maga is szerepel a fenti képeken. Kitalálod, vajon melyikük ő? Javasolt a szakáll + szemüveg – fókusz! ; )

A kiemelt kép az angol Wiki Disciple szócikkéből származik, egyébként Duccio gótikus festőművész alkotása.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?