Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Szex lesz?

0

– Milyen szavakat használnak még a szexre?

Szolid válaszok érkeznek, amíg eljutunk a „numeráig”, a „dugásig” meg a „b***ásig”. „Együtt vannak”, „lefekszenek egymással”, és jön még egy múlt századi kifejezés: a „légyott”. Szilvi elgondolkozik.

Végül is, annak is ez a vége.

És máris a táblán a legújabb gyöngyszem.

18452164_1542513729155771_53453025_o (1)A bárczis MEKDSZ-diákkör vendége nemrégiben Révész Szilvia volt, aki „Lesz szex? – Szexualitás keresztény szemmel” címen tartott előadást az érdeklődőknek. A fenti példával azt érzékeltette, mennyi mindent elárul a szexhez való hozzáállásunkról pusztán az is, amilyen szavakat használunk rá. A felsoroltakon kívül persze lehet még „szeretkezni” és „szerelmeskedni” is. Feel the difference, akárcsak a hajdanvolt Ford-reklámban.

Apropó autós hasonlat; a párkapcsolat „lángoló” szakasza, mint megtudtuk, 21 hónapig tart. Ez a gáz, ami berobbantja a motort, a szerelem. Az üzemanyag, ami a továbbiakban „táplálja” az autót, már a szeretet. Ha tehát az érzelmeink kb. két év után változnak, rögtön ki kell lépnünk a kapcsolatból? Nem célszerűbb feltankolnunk, ha lefulladt a motor?

Műszaki útvesztő helyett kanyarodjunk inkább az irodalom felé.

Férfi és nő hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi a nőt, a nő a férfit.

man-and-woman-hands-head-thinkingNem biztos, hogy simább a terep. Karinthyn kívül dr. Willard Harley – nem, ő nem a keménymotoros – is kutatta a két nem „preferenciáit”, és arra jutott, hogy a férfiak és nők elsődleges érzelmi szükségletei egyáltalán nincsenek átfedésben egymással. Ne feledjük, ez „csak” a top 5-re vonatkozik és persze nem törvényszerű, de részben ezért is kihívás a párkapcsolat – a két oszlop összehangolása gyakran emlékeztet az olasz közlekedési kultúrára.

Érzelmi szükségletek TOP5 A férfiéi A nőéi
Nr. 1. Szexuális beteljesedés Gyengédség, szeretetteljes ragaszkodás
Nr. 2. Közös kikapcsolódás, hobby Beszélgetés
Nr. 3. Kellemes, vonzó külső Őszinteség
Nr. 4. Támogató, meleg otthon Anyagi biztonság
Nr. 5. Tisztelet, elismerés A család iránti elkötelezettség

És hogy miért éri meg mégis az egymásra hangolódási (látszat)macera? Hogy ≤25≤ év után is büszkén mondhassuk, amit Szilvi mesélt a férjéről, Révész Lajosról:

Ő az a potenciál, akin keresztül Isten kihoz belőlem egy csomó mindent.

És mert mindig van hovatovább – ahogy a bölcs öreg Henry Ford véli.


Ha még jobban elmélyülnél a témában, semmiképp ne hagyd ki Gloviczki Eszter előadását a szerelem biokémiájáról!
A kiemelt kép forrása ez az oldal.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?