Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Lepsénynél már megvan

0

nuclear-fission

Diákkör alakult a Károli tanítói és bölcsészei között. A Corvinus budai kampuszán is mozgolódnak újabban, mint ahogy a szegedi orvosin és az ELTE lágymányosi kampuszán. Mintha csak az Apostolok Cselekedeteinek első néhány fejezetét olvasnánk: sorra jönnek létre a hívők közösségei, akik fénylenek, mint csillagok a világban. Hogyan lehetne még ezt tetézni? Megmondom: úgy, hogy berobbantjuk a köztudatba, mielőtt még mindenki elmenne a nyaralni – megalakult a lepsényi diákkör is!

A Lepsényi Tudományegyetem (LEPTE) három fizikusa alkotja a diákkör magját (ezt nevezik magfizikának), de a diákköri alkalmakon a létszám néha 6-7 főre is duzzad keddenként. Laci, a harmadéves diákkörvezető terve az, hogy ősztől, összhangban a MEKDSZ tervével, missziós alkalmakat szerveznek, melyekkel a teljes egyetemet akarják megszólítani. A „Lepsénynél még megvolt” elnevezésű evangelizáció azt járná körül, hogy a hit, amit a posztmodern ember elveszített, de a régi korok embereinek még megvolt, hogyan szerezhető vissza.

További lépés még a diákkör számára, hogy a soron következő nagyobb MEKDSZ-eseményen részt vegyenek, ezzel is tudatosítva magukban a MEKDSZ-identitást. Sőt, évközben, ugyanennek a jegyében más, közeli diákkörökkel is fel akarják venni a kapcsolatot, mint például a KREta-körrel és a debreceni Kossuth Bibliakörrel. Simon Marci, a KREta-kör egyik aktív tagja máris izgatottan újságolta, milyen tervezgetésbe kezdett a két diákkör a jövőbeni közös programok kapcsán.

Végezetül hadd jöjjön néhány anonim személyes reflektálás a diákköri tagoktól:

Keresztényi életutam során először tapasztaltam meg, milyen más felekezetűekkel együtt lenni és konstruktív párbeszédet folytatni a hit dolgairól.

A diákkörben lehetőségem van a hitemről beszélgetni olyan emberekkel, akik hasonló korúak és hasonló élethelyzeteket tapasztalnak meg, mint én.

Mindig is szerettem volna megélni a hitemet az egyetemi közegben. A LEPKE (Lepsényi Keresztény Egyetemisták) lehetőséget ad arra, hogy együtt imádkozzunk hallgató társainkért, és közösen gondolkozzunk azon, hogyan szólítsuk meg őket.

Unott hitéletem felélénkül! Hála ennek a kis közösségnek, akik a kereszténység egy egész új arcát mutatták meg nekem.

Diákköri alkalom Lepsényben*

Diákköri alkalom Lepsényben*


*A csillagozott kép, illetve a kiemelt kép forrása, valamint a cikk szerzője és beteljesítője. 🙂

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?