Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

„Nem kell okosat mondanom”

0
Lassan nyaralni megyünk, azzal a reménységgel, hogy ősztől a diákkörök tovább élnek! Például az ELTE Társadalom-, Természettudományi és Informatikai Karán, ahol ebben a félévben alakult újjá a diákkör három lelkes srác: Baranka Gyuri, Tordai Dani és Vass Máté vezetésével. A hogyanokra Gyuri ad választ.

– Honnan hallottál egyáltalán a MEKDSZ-ről?
– Az egyik ifis társam másodszor ment az idén MEKDSZ-táborba, és engem is kíváncsivá tett, ezért gondoltam, kipróbálom, milyen egy ilyen.
– Na és milyen volt? 🙂
– Nagyon tetszett, amit láttam! Ahogy a többiekkel beszélgettünk, és hallottam saját véleményeket.
Nem betanult szövegeket, hanem igazi személyes tapasztalatokat osztottak meg velem a többiek. Ezért egy szaktársammal együtt elkezdtünk róla beszélni, hogy ilyen a mi karunknak is kéne, és végre egy jó lehetőség, hogy hallják az ott tanuló diákok is az evangéliumot.
sharing
– Kik segítenek Téged ebben?
– Áron adta az első lökést azzal, hogy meghívott minket a bevezető hétvégére. Majd a két társam, Dani és Máté segített sokat. Nem tartom magam vezető típusnak, ezért az elején nem tudtam, mit hogyan csináljak, de hála Istennek, a szervezési feladatok miatt nem is kell aggódnom, mert Dani sokkal jobb ebből a szempontból. Mindenkinek másmilyen adottsága van, és ettől működünk olyan jól.
Jól érzem magam, nincs az, hogy mindenki tőlem várja a csodát, hogy mondjak valami „okosat” a diákkörön. Ki-ki hozzáteszi a maga részét, és ezért nagyon hálás vagyok.
– Milyen kihívásokkal néztek szembe a diákkör kapcsán?
– Szeretnénk több embert elérni, ennek a megvalósítására keresünk lehetőségeket. A másik kihívás, hogy jó időpontot találjunk a héten, mert soha nem volt eddig olyan, hogy mindenki ott tudott lenni.
– És vannak már terveitek a következő félévre?
– Egyelőre annyi, hogy hárman, vezetők, összeülünk majd, hogy beszéljünk erről. 🙂 De abban biztos vagyok, hogy Istennek terve van ezzel a diákkörrel, mert az, ahogy alakultak a dolgok, nem a véletlen műve.
strat-plan-01_tcm7-213607

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?