Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A misszió csehül áll

0

Alább Tomáš Uhernek, az UKH Csehország főtitkárának a 2017 novemberi, IFES-es imalistára küldött levelét foglaljuk össze, amely egy kis áttekintést ad arról, mi is történik Csehországban diákmisszió fronton.

2013 februárjában a UCCF Nagy-Britannia meghívására kilenc UKH-s diák látogatott Bristolba és Sheffieldbe, hogy megnézze az egyetemi missziós heteket. Bár néhányan kétségbe vonták, hogy egy hasonló esemény működhetne itthon, de a bátorságnak és a Jézus iránti buzgóságnak hála 2014 őszén megtartottuk az első missziós hetet Csehországban. Mintegy 800 ember jött el John Lennox nyitó előadására, és sokan részesei voltak az eseményt követő beszélgetéseknek is.

Mindennek eredményeképp egy új diákkör jött létre az eseménynek otthont adó prágai Károly Egyetemen. Láthattuk, ahogy az emberek hitre jutnak Jézusban, ezért úgy döntöttünk, hogy minden évben megrendezzük ezt az eseményt. Csodálatos volt látni azt is, hogy a bölcsészkar dékánja, annak ellenére, hogy nem keresztény, támogatta az eseményeket, sőt még egy beszédet is mondott, amelyben reklámozta a rendezvénysorozatot, hogy ezzel is elősegítse a publicitást.

Azóta is minden évben megrendezzük a missziós heteket a Károly Egyetemen. Egy diák, Lukas, az egyik esemény előtt így nyilatkozott: „Bár érdekel, hogy miben hisznek a keresztények, de mindig is ateista maradok.” A rendezvények után viszont azt mondta: „Részt vettem az összes előadáson, végiggondoltam őket, és úgy döntöttem, keresztény leszek.”

Egy másikuk, Tereza története a következő: „Tudtam, hogy van Isten, de a missziós hetek segítettek abban, hogy megértsem Jézus megváltói munkáját, és rájöttem, hogy a Vele való kapcsolatom növekedéséhez szükséges az, hogy egy keresztény közösséghez tartozzak.” Tereza még abban az évben bemerítkezett, és jelenleg az idei missziós hét programért felelős csapatát vezeti.

Idén a Prágában megrendezésre kerülő ​​FEUER „evangélistaképző” lehetőséget adott arra, hogy John Lennoxot és Os Guinesst meghívjuk a missziós hetek nyitó előadásaira. A legnagyobb egyetem legnagyobb előadótermét foglaltuk le, és pluszban is van egy helyiség, ahol közvetítik az előadást, ha túl sokan lennének.

A misszió az október 30-i héten John Lennox tudományról és Os Guiness igazságról szóló előadásával kezdődött. Emellett Becky Pippert evangélista készíti fel a diákokat, hogyan vezessenek keresőkre specializálódott Bibliatanulmányozásokat barátaiknak. A november 7-ei héten Bruce Gillingham tartott három különböző előadást az evangélium magyarázatáról és arról, hogyan hívjuk a diákokat Jézus követésére.

Dicsérjétek Istent velünk együtt az evangéliumban lakozó erőért, és azért, hogy ajtót nyitott nekünk a Károly Egyetemen!

Ugye tudtátok, hogy a MEKDSZ idén ősszel megrendezte a Szabad-napokat, amely a missziós hetek magyarországi megfelelője? Ha nem, akkor

  • olvassátok el a MEKDSZ-percek erre vonatkozó cikkét és/vagy
  • gyertek el a Téli Táborba (Vajta, február 1-4.), ahol mesélünk róla, és veletek együtt elkezdjük szervezni a következőt!

(Képek forrása: a borítókép Wikimedia Commons-ből, a cikkben található fotó pedig az IFES hírleveléből származik.)

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?