Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mindenki Téged keres…

0

„Nem tudok a hitemről beszélni”-től, a  „Múlt héten összefutottam a buszon egy volt gimis osztálytársammal, és megkérdeztem tőle, hogy szerinte mi az üdvösség.”-ig

Füller Noémi bevetésen

Valentino Pictures

– Szerintem az embernek két megtérése van. Az egyik az az első. Mikor először találkozik Istennel személyes formában. A második meg, mikor találkozik a nagy MEKDSZ-szel. Ekkor a saját kis keretrendszere, amit az eddig látottak, tapasztaltak alapján, felépített magában Istenről, egy sokkal nagyobb dimenzióba kerül, és változik.

Ez történt velem, mikor tavaly elmentem a BeVezető hétvégére.        Nem tudom megfogalmazni pontosan mi, de valami történt ott.    Mintha a helyükre kerültek volna dolgok. Ott ismertem meg a Mindenki téged keres füzetet is…

Ez egy 8 alkalmas bibliatanulmány, ami a Márk evangéliumán vezet végig  kérdésekkel és ellát a szükséges információkkal, magyarázatokkal, amik segítik megérteni a történeteket.

 

(egyébként diákok állítottak össze valaha a füzetet, de ez egy másik izgalmas történet)

– Azt éreztem, hogy ez lesz az én eszközöm! Én a „Beszélek, tehát vagyok.” című történet szerint létezem, plusz nagyon szeretem a kereteket. Ez az egész meg úgy összeáll, hogy csak le kell ülni mellé, és szinte megy a maga újtán…

Nyáron leteszteltem a kamasz tesóimon a füzetet. Működött Idén februártól, már élesbe megy a Bárczin!                                                  

 

Nem gondoltam volna, hogy ezek a beszélgetések nekem ennyit fognak jelenteni. Négy-nyolc ember  alkotja a közösséget. Ez a diákkörös alkalomtól különálló dolog. És keresőkből áll, akik nagy meglepetésemre nyitottak voltak közös Biblia olvasásra! :O Mondja Noémi. És igazából én is hétről, hétre visszatérőn gondolkodom az ott hangzottakon.

Csemegézzetek a heti beszélgetésből:

  1. Nem értem, hogy Jézus miért kér valakit arra, hogy ne mondja meg, hogy feltámasztotta Jairus lányát! Ha szétkürtöli, ezt a csodát, akkor nem válik mindenkinek egyértelművé, hogy Ő az, akire eddig vártak?
  2. Nem hiszek Jézusban, ezért nem is tudom elképzelni, hogy a legégetőbb szükségemmel kezdene valamit. De ha lenne valami olyan megküzdési módom, amit megtarthatnék más nehéz eseteimre, amire bármikor számíthatnék, az nagyon jó volna!
  3. Jézus azért ilyen fura ebben a történetben, mert Ő Isten. Neki természetes, hogy a mennyek országában helyreállnak a dolgok, és Ő erre számít, ebben gondolkodik. Nekünk ez idegen, mi az ilyen dolgokat (gyógyulás, természetfeletti) csodáknak hívjuk. De ő számol velük.
  4. Nagyon eltávolodtam Istentől. Jelenleg úgy érzem, nincs hitem. De ahogy beszélünk ezekről a történetekről, úgy érzem szeretnék többet tudni.
  5. Mi a megtérés? Valami fojtogató szörnyűség, amivel az aluljárós nénik riogatnak. Az egyik ismerősöm az ilyen irányú megkisértésekkor azt mondja, nincs ideje, mert mennie kell kecskét áldozni. Na, az ilyen fojtogatástól nekem  kecskeáldozás, nekem is szimpatikusabb!

 

Elközelített a mennyek országa!

M i n d e n k i    T é g e d   k e r e s  ….

Ha érdekel a módszer, vagy van sztorid ezzel kapcsolatban írd meg hozzászólásban! Kíváncsiak vagyunk a te történetedre is!

Lehet, hogy nem fognak 8 alkalom alatt megtérni, de az, hogy, mint keresők leülnek és Jézusról gondolkodnak, kérdeznek, beszélgetnek óriási dolog!

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?