Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Halál, hol a te fullánkod?

0

„Ide jött hozzá az egyik zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, aki meglátva őt, lába elé borult, és esedezve kérte: „Kislányom halálán van, jöjj, tedd rá a kezed, hogy meggyógyuljon, és életben maradjon.”

Még beszélt Jézus, amikor a zsinagógai elöljáró házától érkezők ezt mondták: „Leányod meghalt. Miért fárasztod még a Mestert?” Jézus is meghallotta, amit mondtak, és így szólt a zsinagógai elöljáróhoz: „Ne félj, csak higgy!”

"Miért csináltok ilyen zűrzavart, és miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik."

„Meghalt a diákkör, nincs mit tenni, ne fárasszuk tovább Jézust (és magunkat)” – ez a mondat már a mi szánkat is elhagyta, legyünk utazótitkárok, szilászok, volt vezetők vagy egyedül maradt diákkörösök.

Talált meg az írott szó, egy régi MEKDSZ-es mappában, valahol az archívumban, ahol szenior diákkörösöket hívott imára Seben Glóri. Ők összegyűltek és imádkoztak.

A 2012 Jairus-projektjén, szerepelő diákkörök: Sopron, Keszthely, Zeneakadémia, Károli-BTK, Pető Intézet.

Vajon mi van most a Georgikon Keszthelyi Diákkörrel? – teszem fel a kérdést az illetékesnek, Király Nórinak, a diákkörvezetőnek.

„A képen éppen tortillát majszolunk, de a héten amerikai palacsintát ettünk. Havi egyszer az ilyen fontos dolgok mindenképpen terítékre kerülnek. Mostanában szóba került a kereszténység valódi ereje, bibliai karakterek rossz döntései és ezek következményei, életünk meghatározó sarokpontjai, mit jelent elfogadottnak lenni.              Egyébként igazi közösség vagyunk, meghallgatunk, bizalmasak, bátorítók vagyunk + szeretünk együtt.

Ősz óta kb lecserélődött a csapat, sok az elsős- van jövőnk!Hála Istennek!                                                                        Néha egészen különös módon találnak meg az emberek.

Amíg nem volt új plakátunk, nem szedtük le a régieket, ahol még más napra voltak meghirdetve az alkalmak.                Egy héten pont arra a napra lett módosítva a heti találkozás időpontja, így talált oda „véletlen” Béla (a gitáros srác)…az új fiú, Peti pedig „véletlen” lett nem rég Béla szobatársa a koliban és így talált ránk. 😄 ”

Isten áldjon  Georgikon Diákkör!

Van az imának ereje, és vannak most is alvó diákkörök, akinek füle van, hallja mit mond neki a Lélek…
Nyúl Sára

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?