Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Maszkos szeniorok az irodában :O

0


Van egy frissen alakult szupercsapat a MEKDSZ berkein belül. Ők a meg nem rettenők, a sasszárnyon hordozók, szeretve figyelők. Hogy hivatalos nevükön nevezzem őket: az önkéntes diákköri kapcsolattartók.

Az egykori szilászrendszerhez hasonlóan ősztől 8 szenior vállalta azt, hogy szeretetükkel és tapasztalataikkal egy tanévre odaszegődnek egy-egy diákkör mellé. Legyen az bárhol az országban, legyen cseppnyi vagy tölgyfányi, vezesse bár három vagy egyetlen vezető.

Az önkéntes kapcsolattartók a rájuk bízott diákkörök életében kísérő-segítő szerepben vesznek részt: félévente párszor felbukkannak a diákköri alkalmakon, valamint külön is beszélgetnek, együtt imádkoznak annak vezetőivel. Így segítik a diákkörvezetők reflexióját saját kérdéseikre és gondjaikra, egymás közt pedig időről időre megosztják a felmerülő nehézségeket és az őket ért örömöket a szolgálatban.

Sok jó hozadéka lehet ennek a rendszernek:

  • Jó lehet a diákkör vezetőinek, mert egy jófej, tapasztalt önkéntes fókuszált figyelmét és jelenlétét élvezhetik.
  • Jó lehet az önkénteseknek, mert kapcsolatban maradhatnak a diákmisszióval, segíthetnek az itt szerzett tapasztalataikkal a diákoknak.
  • És jó lehet a munkatársaknak, mert az önkéntesekre bízhatnak néhány diákkört, így több figyelmük marad „sajátjaikra”, és a kapcsolattartói találkozók alkalmával további 8, fékezhetetlen agyvelővel dolgozhatnak együtt.

Ónodi-Szabó Veronika

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?