Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mire mondjunk igent és mire nemet?

0
Henry Cloud & John Townsend: Határaink - könyvajánló

Mindig is jellemző volt rám, hogy nehezen döntök és ha valaki segítséget kér, mindig ott voltam csináltam, adtam és közben sokszor kihasználtak. Őszintén? Olykor ezt is láttam, de azt a választ, hogy „Sajnálom, most nem” mégsem mertem bevállalni. Hogy miért? – Talán azért, mert ha segíthetek miért ne tenném, de akkor az lenne a helyes, hogy bárki jön elém mindig igent kell mondanom és mindent meg kell tennem, amire csak kér? 

Nehéz eljutni arra a pontra és bevallani, hogy mégsem vagyok olyan erős, mint ahogy azt képzeltem és hogy olykor a saját feladataim és terheim cipelését sem bírom. A nem kimondásának a hiánya miatt, a terhek egyre csak rakódnak és rakódnak, majd egy idő után a létező vagy épp a nem létező határaink szétfolynak és ott találjuk magunkat, hogy már azt sem tudjuk mik, vagy éppen kik vagyunk.

Miért mondom ezt?

Mert „a határok meghatároznak minket, azaz kijelölik énünk határait. Megmutatják, hol végződünk mi és hol kezdődnek mások.” – Ez a könyv egy olyan utazásra hív, amely során feltöri azokat a megszilárdult rétegeket, amelyek az évek során rád kerültek, amelyek elvileg meghatározzák, hogy ki is vagy, miért vagy olyan, amilyen, mi van a határaidon belül és kívül. Egyszerűen lecsupaszít és összetör…

Ez nem hangzik túl kellemesen igaz? 

Mégis ajánlom, mert ahogy haladsz előre az oldalakkal, előbb összezúz, felmorzsol, de végül felépít. Segít megérteni, hogy miért lettél olyan, amilyen és vezet az úton, hogy olyan legyél, amilyennek Isten eredetileg eltervezett.

Az olvasás során feltárulnak az okok, a miértek, a hogyanok, és segít abban, hogy a helyesen felállított határainkkal „bent tartsuk azt, ami jó és kizárjuk azt, ami rossz” és segít megőrizni az Isten által belénk ültetett kincseket.

Megéri elindulni ezen az úton mert bár lesznek fájó pillanatok az utazás során, de a végén közelebb kerülhetsz ahhoz, aki valójában vagy.

Vadon Réka

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?