Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

…a jamaicaiaké?

0

Mi, magyarok, minimum az 1335-ös Visegrádi királytalálkozó óta tudjuk, milyen gyümölcsöző az, ha különböző országok összefognak egymással. A guyanai és jamaicai diákmozgalmak mindezt nemrég tapasztalhatták meg.

20160310_guyana

Flemlyn Ragobeer, az ISIVCF Guyana főtitkára egy IFES regionális konferencián hallott az SCFSU Jamaica középiskolásoknak tartott vezetőképző alkalmáról, és arra gondolt, mennyire jó lenne átvenni ezt az ötletet. Így hát megkérdezte a jamaicaiakat: megengednék-e azt, hogy Guyanából ketten – egy munkatárs és egy diákkörvezető – részt vegyen a táborukban, hogy láthassák, hogyan is működik egy ilyen kezdeményezés. A jamaicaiak, annak ellenére, hogy Jamaica a jamaicaiaké, megengedték; így a két kiutazó, Dellon és Eden testközelből figyelhették meg, hogy is működik egy ilyen tábor.

Flemlyn szerint egyértelművé vált számukra, hogy ők is képesek lennének megszervezni egy ilyet, úgyhogy bele is vágtak. A téma a „Elhívottak” az 1Pét 2,9 alapján. Az igevers arról beszél, hogy a keresztények Isten választott népe, akiket a sötétségből világosságra hívott. „Néhányan elbátortalanodtak a diákok kis létszámú érdeklődése miatt, de bátorítottam őket arra, hogy a kevesen is legyenek hűek, és emlékeztettem őket arra, hogy minden egyes diákkörvezető, aki eljön, megéri a fáradságot.”

Végül 40 fő vett részt, és ebből 22 diákkörvezető volt. Nagyszerű kapcsolatok alakultak ki a diákok között, ami nagy hatással volt rájuk. Carrie így foglalta össze azt, hogy miben segített neki a tábor: „Különböző Biblia-tanulmányozási módszerekről tanultunk és új stratégiákról, amiket az iskolai Biblia-körben tudunk alkalmazni. A szekciók nagy része interaktív volt, így lehetőségünk nyílt kérdéseket feltenni és megoldásokat találni azokra a kihívásokra, amikkel a különböző vezetők szembesülnek. Megerősítő volt látni a többi lelkes keresztény ifivezetőt, akik velem egykorúak vagy fiatalabbak. A legkedvesebb rész számomra a csendesség volt, ahol megtanultuk, mit jelent egy megszabott időt elkülöníteni arra, hogy Istennel legyünk egyedül, imádkozva és tanulmányozva az ő Igéjét. Sokat tanultam a programtervezés során is. Summa summárum, a hétvégét remekül eltöltöttük, szívesen megismételném.”

Mások hasonlóan jó véleménnyel voltak a táborról. Volt, aki szintén a csendességet emelte ki, valaki azt, hogy a tábor számára azt mutatta meg, mennyire fontos elkötelezettnek lenni a bibliakör iránt, egy harmadik pedig egy olyan bibliatanulmányozási módszert tanult, amit saját egyéni csendességében is használni tud majd.

Krisztus egyetemes, mint ahogy az IFES is az. Az országhatárok nem jelentenek gondot neki.


Ha ez nem lett volna elég, akkor olvasd az eredeti cikket az IFES oldalán. És egy kis off, ami az egyik Postit!-szerkesztőnek beugrott Jamaicáról. Vagy inkább egy kis rasztafári keresztény zenéhez lenne kedved? Hallgass Christafarit! Enjoy 🙂

A kiemelt kép forrása: http://tudorinda.blogspot.hu/2011/01/nyelvtorok.html

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?